SPAGHETTI MET ROMIGE BLOEMKOOL SAUS
Tijd
25 min
Porties
4
Ingrediënten
- Volkoren spaghetti 240 gr
- Walnoten 100 gr (grof gehakt)
- Bloemkool roosjes 800 gr
- Winterwortel 1 st (geschild, in stukjes gesneden)
- Aardappel 150 gr (geschild, in stukjes gesneden)
- Edelgistvlokken 50 gr
- Uienpoeder 1 tl
- Knoflookpoeder 1 tl
- Havermelk 400 ml
- Azijn 1 el
- Chilipoeder hoeveelheid naar smaak
- Zout hoeveelheid naar smaak
Bereiding
Kook de bloemkool samen met de wortel en aardappelen in ongeveer 10 min zacht. Giet de groenten af.
Doe de groenten in de blender samen met de melk, edelgistvlokken, knoflook- en uienpoeder. Pureer tot een gladde structuur. Breng op smaak met zout en de chilipoeder.
Verwarm de saus in de pan.
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af en voeg de saus toe en garneer met de noten.
