SPAGHETTI MET RODE BIET GEITENKAAS EN SINAASAPPEL
Tijd
15 min
Porties
2
Ingrediënten
- Spaghetti (volkoren) 150 gr
- Sjalotje 1 st (fijngesneden)
- Knoflook 1 st (fijngesneden)
- Voorgekookte rode bieten 500 gr (vacuüm verpakt of in vers schap, voorgesneden of zelf in stukken snijden)
- Zachte geitenkaas 150 gr (is 1 bakje)
- Sinaasappel 1 st
- Maizena 1 tl
- Amandelsnippers een handje
Bereiding
Fruit de sjalot en ui kort aan in een pan. Voeg de rode bieten toe en bak kort mee. Rasp de sinaasappel en bewaar dit voor het opdienen. Halveer de sinaasappel en knijp beide helften uit boven de rode bieten. Bak ongeveer 5 minuten mee.
Kook de spaghetti ‘aldente’ volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af en (let op) bewaar een klein kopje afgiet water (ongeveer 60 ml). Voeg de maizena toe en roer door totdat je geen klontjes meer hebt.
Doe de spaghetti terug in de pan samen met de geitenkaas en opgeloste maizena. Breng om smaak met zout en peper en roer goed door. Als de saus gebonden is, is de pasta gereed.
Serveer de pasta met de rode bieten en garneer met de amandelsnippers en sinaasappelrasp.
