SPAGHETTI CARBONARA MET COURGETTE
Tijd
15 min
Porties
2
Ingrediënten
- Sjalotje 1 st (fijngesneden)
- Knoflook 2 st (fijngesneden)
- Courgette 2 st
- Vega ‘spek’ stukjes 100 gr
- Volkoren spaghetti 150 gr
- Ei 1 st
- Grana padano kaas geraspt 100 gr
Bereiding
Fruit de knoflook en sjalotje kort aan in de pan. Voeg de ‘spek’ stukjes toe en bak kort mee.
Maak slierten van de courgette m.b.v. een dunschiller. De kern van de courgette gebruik ik niet. Voeg de courgette slierten toe en bak ongeveer 5 min mee.
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af. Zorg dat er nog een klein beetje kookvocht in de pan bij de spaghetti blijft zitten. Voeg het ei en de geraspte kaas toe en roer goed door totdat er een romige saus ontstaat. De pan zet je niet meer terug op het gas. Voeg de courgette met ‘spek’ toe en breng op smaak met zout en peper.
