TOMATENSOEP VAN GEROOSTERDE TOMATEN


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

2 - 4 (afhankelijk van de gewenste dikte van de soep)

Ingrediënten

  • Trostomaten 1 kg (ongeveer 8 - 10 stuks)
  • Rode ui 1 st (schil verwijderd, in grove stukken gesneden)
  • Knoflook 2 st (schil verwijderd)
  • Bouillonblokje 1 st
  • Water ongeveer 400 ml

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de tomaten en leg deze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Leg ook de gesneden ui en de hele knofloken erbij.

Bestrijk de groentes met een klein beetje olie. Bak ze in 20 min gaar in de oven.

Doe alle groentes in een pan. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat de soep even kort doorkoken zodat hij goed warm is. Liever een wat minder dikke soep, voeg wat extra water toe. Dan heb je meteen meer porties!