VENKEL SOEP MET GEROOSTERDE GROENTES


Tijd

20 min + 30 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Rode ui 1 st (130 gr, schil verwijderd)
  • Knoflook 2 st (schil verwijderd)
  • Venkel 1 st (350 gr)
  • Winter wortel 150 gr (geschild of goed gewassen)
  • Zoete punt paprika 1 st (150 gr, zaadlijsten verwijderd)
  • Tomaten 900 gr
  • Venkelzaad 1 tl
  • Water 750 ml
  • Groente bouillonblokje 1 st

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snij alle groentes in grove stukken en doe in een ovenbestendige grote pan. Een ovenschaal kan ook maar dan moet je de groentes na het bakken in de oven in een pan doen. Voeg het venkelzaad toe en besprenkel alle groentes met een beetje olie. Bak de groentes in 30 min gaar in de oven.

Voeg het water en het bouillonblokje toe en pureer tot een gladde structuur.