WORTEL SINAASAPPEL GEMBER SOEP MET QUINOA


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Ui 1 st (fijngesneden)
  • Gember 1,5 cm (ongeveer 50 gr, schil verwijderd en fijngesneden)
  • Winterwortels 750 gr (geschild en in kleine stukjes gesneden)
  • Sinaasappels 2 st
  • Bouillonblokje 1 st
  • Water 1 l (kokend)
  • Quinoa 150 gr

Bereiding

Fruit de ui en de gember aan in de pan. Voeg de winterwortels toe en bak kort mee. Blus af met het sap van de sinaasappels. Ik halveer de sinaasappels en knijp deze met mijn hand uit. Ik gebruik 150 ml.

Voeg het gekookte water en het bouillonblokje toe. Kook tot de wortels zacht zijn. Hoe kleiner de stukjes wortel, hoe sneller het gaat.

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pureer de soep met een staafmixer. Serveer de soep met de quinoa.