KNOLSELDERIJ PREI SOEP MET HAZELNOOT ROZEMARIJN KRUIMEL


Tijd

25 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Knolselderij 1 st (schil eraf gesneden, in stukjes gesneden)
  • Prei 2 st (fijngesneden)
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Kokend water 800 ml
  • Groente bouillonblokje 1 st

Voor de hazelnoten rozemarijn kruim:

  • Hazelnoten 90 gr (zonder het bruine velletje)
  • Rozemarijn 3 takjes (fijngesneden) Je kan ook 2 tl gedroogde rozemarijn gebruiken

Bereiding

Fruit de knoflook en prei kort aan in een pan. Tip: ik hou wat gesneden prei over voor de garnering. Voeg de knolselderijblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en laat alles ongeveer 15 min koken. Totdat de knolselderij zacht is.

Pureer de soep met een staafmixer glad. Serveer de soep met de prei garnering en de hazelnoten rozemarijn kruim.

Voor de hazelnoten rozemarijn kruim: pureer de hazelnoten fijn met een staafmixer bakje of keukenmachine. Voeg de fijngesneden rozemarijn toe en een snufje zout. Bak deze notenmix in een droge koekenpan ongeveer 5 min. Blijf tijdens het bakken goed roeren om aanbranden te voorkomen.