SHAKSHUKA MET RODE PAPRIKA


Tijd

35 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Ei 3 st
  • Zoete punt paprika 2 a 3 stuks (2 grote of 3 kleine, in reepjes gesneden)
  • Ui 1 st (fijngesneden)
  • Tomatenblokjes 1 blikje (400 gr)
  • Rode peper 1 st (fijngesneden, zonder zaadjes als je minder pit wilt)
  • Laurierblaadje 1 st
  • Komijnzaad 1/2 tl
  • Peterselie 1 bosje (de steeltjes fijngesneden, de blaadjes fijnsneden)
  • Bruine suiker 1 tl
  • Saffraan een snufje
  • Cayennepeper een snufje

Bereiding

Bak de komijnzaad 2 minuten in een droge koekenpan. Voeg de fijngesneden steeltjes van de peterselie en de ui toe met een beetje olie. Bak 5 minuten mee. Doe de paprika en de rode peper erbij en bak enkele minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes, saffraan, cayennepeper, suiker en het laurier blaadje toe. Vul het blikje van de tomaten blokjes tot de helft. Giet het water bij de groentes. Laat alles 10 min zachtjes doorkoken.

Maak drie kleine holletjes in de rode saus. Breek de eieren voorzichtig in de holletjes. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in 12 – 15 min garen.

Garneer het gerecht met de peterselie blaadjes.

Tip: serveer het gerecht eventueel met naan of Turksbrood.