ROTI VAN POMPOEN


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

Ingrediënten

  • Flespompoen 1/2 st (in stukken gesneden, met schil, zaadjes verwijderd)
  • Diepvries sperziebonen 350 gr
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Ui 1 st (fijngesneden)
  • Kerrie poeder 1,5 tl
  • Sambal oelek 1 tl (of meer naar smaak)
  • Roti pannenkoeken 2 grote of 8 kleintjes (te koop bij AH en Jumbo)

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Snij een stukje van de boven en onderkant af van de pompoen (en gooi deze weg). Snij de pompoen in plakken, verwijder de pitjes en snij daarna de pompoen in stukjes van ongeveer 1 cm

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de pompoenstukjes. Voeg 2 el olijfolie toe en roer door zodat de olie goed door de pompoen zit. Bak de pompoen 30 min gaar in de oven.

Verwarm een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 2 min aan. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 min mee. Als laatste voeg je de pompen, kerriepoeder en sambal toe en bak deze ongeveer 3 min mee.

Tip: je kan de pompoen (een dag) van te voren bereiden.