RODE KOOL STEAK MET BLAUWE KAAS BALSAMICO STROOP EN PARELCOUSCOUS


Tijd

25 min + 40 min oventijd

Porties

3

Ingrediënten

  • Rode kool 1 st
  • Gorgonzola kaas 100 gr
  • Parelcouscous 100 gr
  • Veldsla 150 gr
  • Walnoten hoeveelheid naar smaak, grof gehakt

Voor de balsamico stroop dressing:

  • Stroop1 el
  • Balsamicoazijn 2 el

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij de rode kool in steaks: snij de rode kool vanaf de kern in plakken van 1 cm. Ik snij 3 steaks uit 1 rode kool. De overgebleven zijkanten gebruik ik voor een rauwkost- en regenboog noedels salade.

Leg de plakken rode kool op de bakplaat en besprenkel met olie. Bak de rode kool 40 min in de oven

Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Voor de balsamicoazijn stroop dressing: verwarm de stroop met de balsamicoazijn en meng door elkaar.

Verdeel de sla en de couscous over twee borden. Leg hierop de warme rodekool steak. Verbrokkel de gorgonzola over de warme rode kool steaks en besprenkel met de dressing en garneer met de walnoten.