RODE KOOL MET KROKANTE LAAG

Tijd

2 - 4 porties (4 indien bijgerecht)

Porties

15 min + 30 min oventijd

Ingrediënten

  • Rode kool 1 st
  • Zonnebloemolie ongeveer 2 el (of olijfolie)

Voor de krokante laag:

  • Grana padano kaas 50 gr (of kies een andere Italiaanse kaas, bijv. Pecorino)
  • Pecannoten 50 gr
  • Panko bread crumbs 50 gr (te vinden in het Aziatische schap in de supermarkt)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Doe de kaas met de pecannoten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixerbakje) en maal deze fijn. Doe het vervolgens in een schaal samen met de Panko bread crumbs. Breng om smaak met zout en peper en roer door.

Verwijder de buitenste lelijke en droge vellen van de kool. Snij daarna de rode kool in 8 parten. Verwijder de harde kern. Let op: pak de parten voorzichtig op zodat ze niet uit elkaar vallen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe een laagje olie op een bordje. Dip de rode kool aan beide zijdes in de olie. Daarna dip je de rode kool in de noten/kaas kruimels en leg daarna op de bakplaat.

Bak de rode kool in 30 min gaar in de oven.