RISOTTO UIT DE OVEN MET POMPOEN EN SALIE


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

2 - 3

Ingrediënten

  • Risotto rijst 200 gr
  • Diepvries pompoenblokjes 450 gr
  • Salie blaadjes 15 st (je kan ook 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden nemen, bijv. oregano of rozemarijn)
  • Sjalotje 1 st (fijngesneden)
  • Bouillonblokje 1 st
  • Water 650 ml

Geraspte pecorino kaas 75 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Fruit het sjalotje aan in een oven bestendige pan. Je hebt ook een ovenbestendige deksel nodig. Voeg de salie blaadjes toe en pak een paar minuten mee.

Voeg de bevroren pompoenblokjes, het bouillonblokje en water toe en roer door. Dek de pan af met een ovenbestendige deksel en zet 30 min in de oven.

Haal de risotto uit de oven. De risotto zal nog een beetje vochtig zijn. Zet de pan op het vuur en voeg de kaas toe. De risotto heeft binnen enkele minuten de juiste structuur.