RISOTTO UIT DE OVEN MET KASTANJE CHAMPIGNONS EN GORGONZOLA


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

2 - 3

Ingrediënten

  • Risotto rijst 200 gr
  • Kastanje champignons 600 gr (in stukjes gesneden)
  • Gorgonzola 100 gr + een beetje voor de garnering
  • Peterselie 15 gr (fijngesneden)
  • Sjalotje 1 st (fijngesneden)
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Bouillonblokje 1 st
  • Water 650 ml

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Fruit het sjalotje den de knoflook aan in een oven bestendige pan. Je hebt ook een ovenbestendige deksel nodig. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee.

Voeg het water en het bouillonblokje en roer door. Dek de pan af met een ovenbestendige deksel en zet 30 min in de oven.

Haal de risotto uit de oven. Voeg de gorgonzola in stukjes toe en roer door. Door de warmte van de risotto smelt de kaas. Garneer de risotto met de peterselie en eventueel nog wat stukjes gorgonzola.

kst te typen.