RISOTTO UIT DE OVEN MET GEGRILDE PREI


Tijd

20 min + 30 min oventijd 

Porties

2 - 3

Ingrediënten

  • Sjalotje 1 st (fijngesneden)
  • Risotto rijst 200 gr (Arborio rijst)
  • Bouillonblokje ½ st
  • Lauwwarm water 700 ml
  • Diepvries doperwten 300 gr
  • Prei 4 st
  • Grana Padano kaas geraspt 75 gr (of kies voor Parmazaande of Pecorino kaas)

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Snij het groen van de prei maar laat het kontje aan de onderkant eraan zitten. Halveer de prei en was de prei. Tussen vooral de buitenste bladeren zit vaak zand. Schut de prei na het wassen even uit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de gesneden prei met de openkant naar boven. Bestrijk met een beetje olie. Ik gebruik een bakspray zodat ik niet veel hoef te gebruiken en toch alles goed verdeeld is.

Fruit de sjalot aan in een ovenvaste pan. Let op: je hebt ook een ovenvaste deksel nodig! Voeg de reist toe en bak twee minuten mee. Voeg het bouillonbokje, het water en de erwten toe en roer door. Zet de pan op de deksel.

Zet de pan onder in de oven en schuif meteen de prei in de oven. Deze zet je boven in. Bak beide 30 minuten in de oven.

Voeg na het bakken de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.

Tip: wil je echt makkelijk? Snij de prei in ringetjes en voeg toe aan de risotto. Ik hou zelf meer van de oven gebakken smaak van prei, de smaak is milder.