RISOTTO UIT DE OVEN MET COURGETTE EN CHAMPIGNONS


Tijd

20 min + 30 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Ui 1 st (fijn gesneden)
  • Champignons 400 gr (in plakjes gesneden)
  • Courgette 1 st (in plakjes gesneden – halve maantjes vorm)
  • Groente bouillonblokje 1 st
  • Rozemarijn 3 takjes (alleen de blaadjes, fijngesneden)
  • Parmezaan kaas 70 gr (geraspt)
  • Risotto 400 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Gebruik een pan die voor de oven geschikt is (met deksel). Fruit de ui kort aan. Voeg de champignons en de courgette toe en bak voor 5 - 8 min. Voeg de risotto, 1100 ml water, het bouillon blokje (verbrokkel deze even met je hand), en de rozemarijn. Roer door.

Doe de pan met deksel in de oven en bak voor 30 min. Haal de risotto uit de oven en voeg de geraspte kaas toe en roer door. Is je risotto nog te vochtig? Zet de pan op het vuur en laat even doorgaren (blijf wel roeren).