RIJST MET TOFU HARISSA EN PISTACHE
Tijd
20 min
Porties
2
Ingrediënten
- Volkoren rijst 150 gr
- Sperziebonen 600 gr
- Ui 1 st (in halve ringetjes gesneden)
- Tofu 200 gr (in blokjes gesneden) Tip: heb je tofu over (de verpakking is vaak 400 gr), vries het gewoon in!
- Harissa Citroen 1/2 potje (is ongeveer 100 gr)
- Pistachenoten 2 handjes
- Sesamolie 1 el (of gebruik gewoon olijfolie)
Bereiding
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kook de sperziebonen in ongeveer 12 min beetgaar.
Fruit de ui-ringen in een beetje olie of water twee minuten aan. Voeg de sesamolie toe en de tofublokjes. Bak de tofublokjes op hoog vuur krokant (ongeveer 5 min). Voeg de harissa toe en draai het vuur uit.
Serveer de rijst met de sperziebonen en tofublokjes. Garneer met de pistachenoten.
