RIJST MET TOFU HARISSA EN PISTACHE


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren rijst 150 gr
  • Sperziebonen 600 gr
  • Ui 1 st (in halve ringetjes gesneden)
  • Tofu 200 gr (in blokjes gesneden) Tip: heb je tofu over (de verpakking is vaak 400 gr), vries het gewoon in!
  • Harissa Citroen 1/2 potje (is ongeveer 100 gr)
  • Pistachenoten 2 handjes
  • Sesamolie 1 el (of gebruik gewoon olijfolie)

Bereiding

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kook de sperziebonen in ongeveer 12 min beetgaar.

Fruit de ui-ringen in een beetje olie of water twee minuten aan. Voeg de sesamolie toe en de tofublokjes. Bak de tofublokjes op hoog vuur krokant (ongeveer 5 min). Voeg de harissa toe en draai het vuur uit.

Serveer de rijst met de sperziebonen en tofublokjes. Garneer met de pistachenoten.