RIJST MET TEMPEH EN RODE BIET


Tijd

15 min + 30 min marineren

Porties

2

Ingrediënten

  • Geraspte rode biet 300 gr (ik gebruik voorverpakt)
  • Azijn 3 el
  • Zilvervliesrijst 150 gr
  • Optioneel: sesamzaadjes 2 handjes

Voor de tempeh

  • Tempeh 200 gr
  • Notenpasta 2 el
  • Sojasaus 2 el
  • (Rijst) azijn 1 el
  • Limoen 1 st (alleen het sap)

Bereiding

Snij de tempeh in blokjes en doe in een schaal. Doe de ingrediënten door de marinade in een klein schaaltje. Roer alles door totdat je een papje hebt. Giet de marinade over de tempeh blokjes en roer door. Laat ongeveer 15 – 30 min marineren.

Voeg de azijn bij de rode biet en roer door. Laat het even intrekken totdat de rode biet zacht is.

Bak de tempe in ongeveer 10 min gaar in de pan.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de rode bieten toe aan de rijst en roer door. Serveer met de tempeh en strooi de sesamzaadjes over het gerecht.