PULLED KERRIE VEGA KIP MET GEROOSTERDE PAPRIKA


Tijd

20 min + 3o min oventijd (kan ook zonder geroosterde paprika voor extra bite)

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren broodjes 2 st (of volkoren wraps)
  • Little gem 1 krop
  • Zoete punt paprika 4 st (echt makkelijk? Kies dan gewoon voor rauwe plakjes komkommer of voorverpakte geraspte wortels 150 gr)
  • Optioneel: gefrituurde uitjes hoeveelheid naar smaak


Voor de pulled kerrie vega kip

  • Vega kipstukjes 175 gr (in reepjes gesneden)
  • Ui 1 st (fjingesneden)
  • Kerriepoeder 3 tl
  • Balsamico azijn 2 el
  • Sojasaus 1 tl
  • Wrochestersaus 1 tl
  • Tomatenpuree 70 gr
  • Tomatenblokjes in blik 200 gr (is een half blikje)

Bereiding

Voor de pulled kerrie vega kip: Bak de ui samen met de reepjes kip 5 min in een koekenpan met een beetje olie. Bak daarna de kerriepoeder, azijn, soja- en worchestersaus en de tomatenpuree 3 minuten mee.  Als laatst voeg je de tomatenblokjes toe en bak je 2 min mee. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de zoete punt paprika. Bestrijk met een beetje olie. Bak de paprika 30 min in de oven en laat even afkoelen. Trek het groen van de paprika. Let op: de geroosterde paprika verliest best wat vocht als je de paprika’s even laat staan.

Serveer het broodje met de sla, paprika en de pulled kerrie vega kip en garneer met de gefrituurde uitjes.

Geen zin om de paprika's te roosteren? Serveer ze rauw, zaadlijsten en zaadjes verwijderd)