PORTOBELLOS GEVULD MET PESTO EN RICOTTA


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

2 - 4 porties

Ingrediënten

  • Portobello ’s 8 st
  • Courgette 3 st
  • Ricotta 8 tl

Voor de groene pesto

  • Pijnboompitten 90 gr
  • Pecorino kaas 60 gr
  • Knoflook 1 st (in stukjes)
  • Rucola sla 125 gr
  • Olijfolie extra vergine 100 ml
  • Optioneel: citroensap 1 el

Bereiding

Pesto: Verwarm een koekenpan (zonder olie of boter). Rooster de pijnboompitten in de pan, blijf roeren! De pijnboompitten kleuren snel. Zijn ze goudbruin? Dan zijn ze klaar en haal ze uit de pan.

Doe de pijnboompitten met de andere ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een pesto-structuur.

Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder de stelen van de paddenstoelen. Vul deze met een eetlepel pesto. Snij de courgette in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de portobellos en de plakken courgette. Bak ongeveer 25 min. Serveer met pasta of aardappelen.