POMPOEN VEGA BURGER MET AARDAPPEL SALADE


Tijd

20 min + 30 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Middel kruimige aardappelen 350 gr (geschild)
  • Flespompoen 1 st (gebruik alleen de hals van de pompoen)
  • Vega burger (ik gebruik de champignon burger van AH)
  • Yofresh 1 el
  • Kwark 2 el
  • Mosterd 1/2 tl
  • Platte peterselie 15 gr (fijngesneden, niet de steeltjes)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij 4 plakken van ongeveer 1 cm van de hals van de pompoen (met schil). Leg deze op het bakpapier, bestrijk met een beetje olie en bak in 30 min gaar in de oven.

Bak de vega burger krokant in de pan.

Snij de aardappelen in grove stukjes. Kook deze in ongeveer 5 a 10 min beetgaar. De kooktijd is afhankelijk van het formaat aardappelen. Giet de aardappelen af, doe ze weer in de pan en laat ze droog stomen. Dit doe je door de deksel van de pan er half op te leggen.

Prak de aardappelen. Voeg de Yofresh, kwark, mosterd en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper en roer alles door. Tip: door het zetmeel van de aardappelen kan de saus wat indikken als je deze even laat staan voordat je het serveert. Voeg eventueel een scheutje melk toe.

Bouw de burger op met een plak pompoen – burger – pompoen – aardappelsalade.