POMPOEN RUCOLA STAMPPOT


Tijd

15 min + 45 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Flespompoen 1 st
  • Rucola sla 100 gr
  • Geitenkaas 150 gr (in stukjes, ik gebruik een geitenkaas rol – deze is zacht van binnen en heeft een wat hardere buitenkant).
  • Pompoenpitten 1 hand

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de pompoen en leg deze met de gesneden kant naar boven op de bakplaat. Leg op beide helften 1 el olijfolie en wrijf de pompoen rondom in. Bak de pompoen ongeveer 45 min in de oven.

Prik met je vork om de gaarheid te testen. Is de pompoen zacht? Dan is deze gaar. Laat de pompoen even afkoelen. Verwijder met een lepel de zaadjes uit de pompoen. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe in een schaal. Prak de pompoen nog wat fijner met een vork of puree stamper.

Voeg de rucola, geitenkaas en pompoenpitten toe en roer door.

Tip: Je kan de pompoen ook een dag eerder bereiden. En koud eten smaakt ook goed!