POMPOEN MET LINZEN EN GEKARAMELISEERDE UI


Tijd

15 min + 45 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Flespompoen 1 st (in stukken gesneden van ongeveer ½ cm inclusief schil)
  • Linzen 1 blik (265 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Rode ui 1 st
  • Peterselie 1 bosje (fijngesneden)
  • Optioneel: geitenkaas rondjes 100 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de pompoen plakken en de rode ui. De rode ui leg je in zijn totaliteit op de bakplaat, dus in de schil. Bestrijk de groente met een beetje olie.

Bak de groentes in de oven. Na ongeveer 20 – 25 min haal je de pompoen uit de oven. De rode ui zet je weer terug in de oven en bak je nog ongeveer 25 min. De totale baktijd van de ui is de 45 min.

Knijp de ui uit zijn schil en snij in stukjes.

Serveer de pompoen met de linzen, stukjes ui en peterselie. Verbrokkel de geitenkaas over het gerecht.