POMPOEN KOKOSSOEP MET PAKSOI
Tijd
20 min
Porties
2
Ingrediënten
- Knoflook 1 st
- Ui 1/2 st
- Chilivlokken 1/4 tl
- Gemberpoeder 1/2 tl
- Flespompoen 750 gr (in kleine blokjes met schil, zonder de pitten)
- Kokosmelk 400 ml
- Bouillonblokje 1 st
- Water 600 ml (eventueel meer naar smaak)
- Paksoi 1 st (in stukjes gesneden, niet het groene blad)
- Kikkererwten 1 blik (240 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
Bereiding
Fruit de knoflook samen met de ui, chilivlokken en gemberpoeder kort aan in de pan. Voeg de pompoen, kokosmelk, bouillon blokje en het (kokende) water toe. Kook alles totdat de pompoen zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaakt met zout en peper.
Garneer de soep met de paksoi en de kikkererwten.
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fz%2Fw%2Fi%2Ftemp-uhcftctxfyvwsymhwstg%2Flom5j5%2FPompoenkokossoepmetpaksoi.jpg)