POMPOEN KOKOSSOEP MET PAKSOI


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Knoflook 1 st
  • Ui 1/2 st
  • Chilivlokken 1/4 tl
  • Gemberpoeder 1/2 tl
  • Flespompoen 750 gr (in kleine blokjes met schil, zonder de pitten)
  • Kokosmelk 400 ml
  • Bouillonblokje 1 st
  • Water 600 ml (eventueel meer naar smaak)
  • Paksoi 1 st (in stukjes gesneden, niet het groene blad)
  • Kikkererwten 1 blik (240 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)

Bereiding

Fruit de knoflook samen met de ui, chilivlokken en gemberpoeder kort aan in de pan. Voeg de pompoen, kokosmelk, bouillon blokje en het (kokende) water toe. Kook alles totdat de pompoen zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaakt met zout en peper.

Garneer de soep met de paksoi en de kikkererwten.