POMPOEN BURGER


Tijd

15 min + 30 min oventijd

Porties

4 burgers

Eet je de burger als hoofdgerecht zonder bijgerechten? Dan adviseer ik 2 burgers per persoon te maken.

Ingrediënten

  • Flespompoen 1/2 st
    Tip: Gebruik je niet de hele pompoen? kook de over gebleven pompoen en pureer. Gebruik de pompoenpuree voor een ander recept of vries de puree in.
  • Spelt broodjes 4 st
  • Little gem sla 1 st
  • Augurk 20 plakjes (ik koop voorgesneden augurk)

Voor de saus

  • Yofresh 2 el
  • Mosterd 1 tl
  • Witte wijn azijn 1 el
  • Honing 1 tl
  • Chilipeper poeder 1/2 tl (of naar smaak)

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij 4 plakken van 1,5 cm dik van de ‘hals’ van de flespompoen (met schil). Leg de plakken op de bakplaat en bestrijk met een beetje olie. Bak de pompoen 30 min in de oven.

Voor de dressing: doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer door.

Bekleed een broodje met een plak pompoen, twee blaadjes sla, augurk en wat saus.