POLENTA MET AUBERGINE EN VEGA GEHAKTBALLETJES

Tijd

15 min + 20 min oventijd
of
20 min 

Porties

4

Ingrediënten

  • Aubergine 4 st
  • Tomatenblokjes 2 blikje
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Gedroogde oregano 2 el
  • Vegetarische gehaktballetjes 20 st

Voor de polenta:

  • Platte peterselie 1 bosje (gesneden)
  • Polenta 250 gr
  • Geraspte kaas 100 gr

Bereiding

De aubergine kan je op twee manieren garen voor dit gerecht. In de pan of met de oven. In de pan wordt de structuur wat zachter. Met de oven blijft de aubergine knapperig (zie foto).

  • Pan: snij de aubergines in stukjes. Fruit de knoflook even aan. Voeg de gehaktballetjes en aubergine toe en bak 5 tot 10 min mee. Voeg de oregano en tomatenblokjes toe en laat even doorkoken. Voorkeur voor een dikkere saus? Kook het wat langer door.
  • Oven: verwarm de oven op 180 graden. Snij de aubergines in plakken van 1/2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes aubergine. Bestrijk met een beetje olie. Bak de aubergines voor ongeveer 20 min. Fruit ondertussen de knoflook aan in een wok of hapjes pan.

Voeg de gehaktballetjes toe en bak 5 tot 10 min mee. Voeg de oregano en tomatenblokjes toe en laat even doorkoken Voorkeur voor een dikkere saus? Kook het wat langer door.

De polenta: breng 1 liter water aan de kook. Voeg de polenta toe en roer goed door (bij voorkeur met een houten lepel). Als al het water is opgenomen voeg je de peterselie en geraspte kaas toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.