PITA MET VEGA BALLETJES EN RODE BIETEN MAYONAISE
Tijd
20 min
Porties
4
Ingrediënten
- Pita broodjes 8 st (2 pita p.p.)
- Komkommer 1 st (in stukjes gesneden)
- Tomaten 8 st (in plakjes gesneden)
- Vega gehakt balletjes 18 st (3 per pita, ik kies altijd voor het merk de vegetarische slager, deze zijn goed op smaak en niet droog)
- Krop sla 1 st (bladeren loshalen, afgespoeld)
- Gebakken uitjes 1 doosje (bij de Aziatische afdeling)
Voor de bietenmayonaise
- 200 gr gekookte bieten (ik kook ze voorverpakt)
- Yofresh 6 el
- Olijfolie extra vergine 1 el
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de mayonaise in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde structuur.
Bak de vega gehaktballetjes en verwarm de pita broodjes. Beleg de pita broodjes met een blad sla, tomatenplakjes en de balletjes. Daarbovenop doe je de komkommer stukjes en de bieten mayonaise. Als laatste strooi je wat gebakken uitjes over het broodje.
