PEULTJES MET BAMBOE SCHEUTEN EN NOEDELS
Tijd
15 min
Porties
2
Ingrediënten
- Volkoren noedels 125 gr
- Bamboescheuten 1 blikje (te vinden bij de producten Azië/Oosten, uitgelekt)
- Peultjes 250 gr
- Paprika 1 st (gesneden in repen)
- Gember 2 cm
- Rode peper 1 st (fijngesneden)
- Sesamolie 1 el (te vinden bij de Oosterse producten)
- Sesamzaad 2 el
Bereiding
Snij de schil van gember. Snij vervolgens in dunne plakjes en daarna in dunne reepjes.
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bak de gember en peper 2 min in een beetje olijfolie. Voeg de bamboescheuten en peultjes toe. Bak voor ongeveer 4 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min mee.
Giet de noedels af en voeg bij de groentes. Voeg de sesamolie toe en roer door. Serveer de borden met een lepel sesamzaad.
