PEULTJES MET BAMBOE SCHEUTEN EN NOEDELS

Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren noedels 125 gr
  • Bamboescheuten 1 blikje (te vinden bij de producten Azië/Oosten, uitgelekt)
  • Peultjes 250 gr
  • Paprika 1 st (gesneden in repen)
  • Gember 2 cm
  • Rode peper 1 st (fijngesneden)
  • Sesamolie 1 el (te vinden bij de Oosterse producten)
  • Sesamzaad 2 el

Bereiding

Snij de schil van gember. Snij vervolgens in dunne plakjes en daarna in dunne reepjes.

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bak de gember en peper 2 min in een beetje olijfolie. Voeg de bamboescheuten en peultjes toe. Bak voor ongeveer 4 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min mee.

Giet de noedels af en voeg bij de groentes. Voeg de sesamolie toe en roer door. Serveer de borden met een lepel sesamzaad.