PASTINAAK PUREE MET CHAMPIGNONS


Tijd

20 min

Porties

2 (mits je er niks ander bij eet. Eet je er nog een burger bij reken dan 3 porties)

Ingrediënten

  • Pastinaak 9000 gr (geschild en in stukken)
  • Kastanje champignons 1000 gr (in grove stukken)
  • Platte peterselie 1 bosje (fijngehakt)
  • Melk een flinke scheut (of meer naar smaak, afhankelijk van gewenste structuur)
  • Mirekswortel 1 el

Bereiding

Kook de pastinaak brokken ongeveer 10 min. Kooktijd is afhankelijk van dikte van de brokken. Prik met je vork in de pastinaak. Als deze zacht voelt is de pastinaak klaar.

Bak de champignons in een wok of hapjespan zonder olie of boter. Door de warmte verliezen de champignons hun vocht waarin ze verder zullen bakken.

Giet de pastinaak af. Pureer de pastinaak met de melk fijn (of gebruik een puree stamper). Voeg de peterselie en mirekswortel. Breng op smaak met zout en peper en roer door.

Tip: heb je zin in een sausje? Gebruik eventueel wat soja saus (minder zout).