POLENTA MET ZOETE TOMATENSAUS EN GEROOSTERDE VENKEL


Tijd

25 min + 20 min oventijd

Porties

Ingrediënten

  • Venkel 2 st
  • Platte peterselie 15 gr (fijngesneden)

Voor de polenta:

  • Polenta 100 gr
  • Gekookt water 500 ml
  • Pecorino kaas 75gr (of Parmezaanse kaas of Grana Padana)

Voor de saus:

  • Sjalotje 1 st (fijngesneden)
  • Vega balletjes 10 st
  • Tomatenblokjes 1 blikje
  • Rode balsamico azijn 1 el
  • Honing 2 tl

Bereiding

Tip: Door de venkel in de oven te roosteren krijgt deze een zachte smaak. Toch liever geen venkel? Gebruik dan 2 aubergines. Snij die in plakken van 0,5 cm, bestrijk met een beetje olie en bak in ongeveer 20 – 25 min gaar in de oven op 200 graden.

Verwarm de oven op 200 graden.

Snij de topjes van de venkel. Snij de venkel in dunne plakken maar laat het kontje aan de onderkant eraan zitten. Ik snij de venkel gewoon met een scherp mes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de venkel. Bestrijk met een beetje olie. Bak de venkel 20 min in de oven.

Voor de saus: fruit het sjalotje aan en bak samen met de vega balletjes. Voeg de tomatenbokjes, balsamico en honing toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus ongeveer 5 a 10 min zachtjes doorkoken tot je voor jouw gewenste dikte hebt. Iets te ver doorgekookt? Voeg gewoon een beetje water toe.

Voor de polenta: Doe het water in een pan. Voeg een beetje polenta toe en roer goed door met een garde. Blijf steeds dezelfde kant op roeren. Als de polanta is opgenomen voeg je weer een beetje toe. Ik doe dit in ongeveer 4x. Blijf de polenta goed doorkloppen zodat er geen klontjes ontstaan. Als de polenta tijdens het kloppen een beetje loskomt van de zijkant, is de polenta klaar. Je maakt de polenta in 15 min klaar. Voeg als laatst de kaas toe en roer door.

Serveer de polenta met de saus en venkel. Garneer met de peterselie.