PASTA MET ROMIGE BLOEMKOOLSAUS EN ROZEMARIJN


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren pasta 200 gr
  • Bloemkool 500 gr (in stukjes)
  • Geraspte kaas 150 gr
  • Havermelk 120 ml
  • Verse rozemarijn 1 takje (fijngesneden)
  • Optioneel: chilipoeder voor wat pit hoeveelheid naar smaak. Dit kan je ook bij het opdienen erover heen strooien.

Bereiding

Kook de bloemkool zacht in een pan met water. Giet de bloemkool af en doe in de blender. Voeg de melk en geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Blend alles tot een gladde structuur. Giet over in een wok- of hapjes pan. Voeg de rozemarijn toe en roer door

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gier de pasta af maar houdt een scheut kookwater over.

De pasta met een scheut kookwater voeg je toe aan de saus. Laat de saus met de pasta een paar minuten doorkoken. De saus zal indikken. Voeg eventueel meer melk toe voor een vochtigere structuur of kook de saus langer voor een dikkere structuur.

Tip: Je kan de saus van deze pasta goed een dag vooraf bereiden.