PAPRIKA GEVULD MET LINZEN SPREAD


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Paprika’s 8 st
  • Grana pandana of Parmazaanse kaas geraspt hoeveelheid naar smaak

Voor de linzen spread

  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Zongedroogde tomaten reepjes 1 potje (280 gr, ik gebruik voorgesneden zongedroogde tomaten. Gebruik je hele tomaten? Snij deze dan eerst in reepjes)
  • Linzen 2 blikjes (265 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Peterselie 1 bosje

Bereiding

Voor de linzen spread: Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, breng op smaak met zout en peper en pureer tot een semi grove structuur. Tip: Voeg eventueel wat Parmezaanse kaas toe voor wat variatie.

Verwarm de oven op 180 graden.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met de linzenspread en strooi er een beetje geraspte kaas over. Zet de paprika’s op een bakplaat en bak ze ongeveer 25 min in de oven. Tip: kook je voor 2 personen? Bewaar de helft van de linzen spread in een afgesloten bakje en de 4 paprika’s en eet dit later in de week nog eens.