PAD THAI NOEDELS MET TAHINE EN AUBERGINE


Tijd

20 min + 25 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Pad Thai noedels / Rice sticks 125 gr (ik gebruik van het merk Go-Tan)
  • Kastanje Champignons 450 gr (in vieren gesneden)
  • Aubergine 2 st (in plakken van ongeveer 0,5 cm gesneden)
  • Rode peper 1 st (in ringetjes gesneden)
  • Koriander 1 bosje (fijngesneden)

Voor de tahine saus

  • Tahine 1 el
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Limoensap 25 ml (dit is ongeveer 2 a 3 limoenen)
  • Soja saus 2 el
  • Vissaus 2 tl

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de plakken aubergine en bestrijk met een klein beetje olie. Tip: ik gebruik hiervoor een bakspray. Het is hiermee eenvoudig op te brengen en je gebruikt veel minder olie.

Bak de aubergines in 20 – 25 min gaar.

Bak de champignons in een droge koekenpan in ongeveer 5 min gaar.

Kook de Pad Thai noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de noedels toe aan de champignons. Serveer de noedels met de aubergine en garneer met de rode peper, koriander en tahine saus. Tip: je kan ook de tahine saus toevoegen aan de noedels. Schep alles even goed om zodat de saus verspreidt is.

Voor de saus: doe de tahine met de limoensap in een schaaltje en roer door. Als je tahine wat hard is kan je een scheut kokend water toevoegen zodat het goed mengt. Voeg de overige ingrediënten toe en roer door. Als de saus bij het serveren nog wat te dik is, voeg dan nog een beetje water toe.