NOEDELS MET ZWARTE BONENSAUS EN BROCCOLI


Tijd

25 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Volkoren noedels 300 gr
  • Broccoli roosjes 800 gr


Voor de zwarte bonen saus

  • Gember 6 cm
  • Gedroogde chili vlokken 1/2 tl (houdt je van spicy, gebruik dan 1 tl)
  • Knoflook 2 tl (fijngesneden)
  • Zonnebloemolie 2 el (olijfolie kan ook als je geen zonnebloemolie hebt)
  • Sojasaus minder zout 120 ml
  • Zwarte bonen 2 blikjes (240 gr uitlekgewicht)

Bereiding

Snij de schil van de gember met een scherp mes. Rasp de gember. Fruit de gember, knoflook en gedroogde chilivlokken een paar minuten aan in 2 el zonnebloemolie.

Voeg de zwarte bonen en de sojasaus toe en laat 5 min zachtjes koken. Tip: houd 2 el zwarte bonen apart voor de garnering.

Pureer de zwarte bonen tot een gladde structuur m.b.v. een staafmixer. Je keukenmachine kan je ook gebruiken.

Kook de broccoli roosjes in ongeveer 5 min beet gaar.

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de noedels af. Let op: gewaar 50 ml kookvocht. Het kookvocht voeg je toe aan de zwarte bonen saus. Voeg meer of minder kookvocht of water toe naar smaak.

Serveer de noedels met de broccoli en saus.