NOEDELS MET WORTEL EN TOFU


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Gember 2 cm (geschild, in dunne reepjes gesneden)
  • Wortels 850 (geschild, in plakjes gesneden)
  • Noedels 150 gr (volkoren)
  • Tofu 200 gr (in blokjes gesneden)
  • Sesamolie 2 el
  • Sojasaus 3 el
  • Honing 1 tl
  • Sesamzaad 1 el

Bereiding

Verwarm een koekenpan met een beetje zonnebloem olie en sesamolie. Bak de tofu blokjes in ongeveer 10 min krokant.

Verwarm ondertussen in een wok of hapjes pan met 1 el zonnebloem olie. Laat de pan goed heet worden. Bak de gember 1 min in de pan. Verlaag de temperatuur van de pan tot halfhoog. Voeg de wortels toe en bak voor ongeveer 5 min mee. 

 

Kook ondertussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de sojasaus, honing en sesamzaad toe en bak 2 min mee. Voeg de noedels toe, roer door en dien op.

Tip gember snijden: snij de schil met een scherm mes van de gember. Vervolgens snij je  dunne plakjes van de gember. Leg de plakjes op elkaar en snij er dunne reepjes van.