NOEDELS MET PULLED JACKFRUIT


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren noedels 2 nestjes
  • Kastanje champignons 500 gr (in vieren gesneden)
  • Jackfruit 1 blik (afgespoeld en afgegoten)
  • Hoisin- of teriyaki saus 2 el
  • Spelt pitabroodjes 4 st
  • Komkommer 1/2 st
  • Lente ui 2 st (in dunne ringetjes gesneden)
  • Koriander 1 bosje (fijngesneden)

Bereiding

Doe het jackfruit in een pannetje. Trek het jackfruit uit elkaar met behulp van twee vorken. Hierdoor krijg je een soort ‘pulled’ jackfruit. Voeg de hoisin- of teriyaki saus toe. Roer het door en warm het op.

 

Halveer de komkommer en verwijder het vruchtvlees met een lepeltje. Snij de komkommer in halvemaantjes.

 

Bak de champignons in een droge koekenpan in een minuut of 5 gaar.

 

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de noedels bij de champignons (en het vocht van de champignons) en mix door elkaar.

Serveer de noedels met het jackfruit en garneer met de komkommer, ui en koriander.