MEXICAANSE TORTILLA


Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Zwarte bonen 2 blikjes (240 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Avocado 1 st
  • Cherry tomaten 500 gr (gehalveerd)
  • Wraps volkoren 4 st (ik gebruikte 4 kleine p.p. op de foto)
  • Koriander 1 bosje (fijngesneden)
  • Komijnzaad poeder 1 tl
  • Paprikapoeder 1 tl
  • Chilipoeder 1/2 tl
  • Knoflookpoeder 1/2 tl

Voor de saus

  • Kwark 2 el
  • Limoen 1/2 (alleen het sap)

Bereiding

Verwarm een koekenpan of hapjespan met een beetje olie. Bak de kruiden (komijnzaad-, paprika-, chili-, knoflookpoeder) 2 min in de pan. Blijf roeren. Voeg de zwarte bonen toe en roer door.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees van de avocado in de schil (niet door de schil) in stukjes. Schep het vruchtvlees uit de avocado.

Voor het sausje: doe de ingrediënten in een schaaltje en roer door.

Verwarm de wraps in de oven, grill of koekenpan. Serveer de wraps met de bonen, avocado, tomaten en strooi daarover de koriander.