MEXICAANSE POKE BOWL


Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Kidneybonen 1 blikje (240 gr uitleggewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Mais 1 blikje (285 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Avocado 1 st (in plakjes gesneden)
  • Tomaat 2 st (horizontaal gehalveerd)
  • Volkorenrijst 200 gr
  • Tortilla chips 2 handjes

Bereiding

Tip avocado snijden: halveer de avocado. Hak een koksmes in de pit van de avocado en trek de pit er uit. Snij de avocado – in de schil – in plakjes. Schep het vruchtvlees met behulp van een lepeltje uit de schil.

Kook de volkorenrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een grill- of koekenpan. Bak de mais een aantal minuten in een droge pan (dus zonder olie of boter). Roer de mais tijdens het bakken af en toe door. De mais is gaar als deze een beetje gaat ‘kleuren’. Haal de mais uit de pan.

Bak vervolgens de avocado plakjes in dezelfde pan. Ook zonder olie of boter. Het bakken van de avocado duurt 1 – 2 min per kant. Bak beide zijdes totdat de avocado grill strepen heeft.

Bak daarna in dezelfde pan de tomaat. Ook weer zonder olie of boter. Leg de open gesneden tomaat in de pan. Bak de tomaat 2 – 3 min.

Serveer de rijst samen met de groentes. Verkruimel tortilla chips over je gerecht voor een lekkere crunch.