LINZENPASTA MET ARTISJOK EN TOMAAT


Tijd

2o min (+ optioneel 30 min oventijd)

Porties

2

Ingrediënten

  • Linzenpasta 160 gr (o.a. te koop bij AH)
  • Cherry tomaten 500 gr (in vieren gesneden)
  • Artisjok harten 1 blik (uitgelekt en in stukken gesneden)
  • Voor de garnering: Pecorino kaassnippers hoeveelheid naar smaak


Voor de crunchy kikkererwten

  • Kikkererwten 1 blik (afgespoeld en uitgelekt)
  • Olie 1 el
  • Paprikapoeder 1 tl
  • Knoflookpoeder 1 tl
  • Zout naar smaak

Bereiding

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Voor de kikkererwten: Leg de uitgelekte kikkererwten op een theedoek. Vouw de theedoek dubbel en druk lichtjes in een draaibeweging over de erwten. Verwijder daarna alle losgekomen velletjes. Leg de erwten op een bakplaat. Voeg 1 el olie, de paprika- en knoflook poeder en zout toe. Hussel alles goed door. Rooster de kikkererwten 20 min in de oven. Schep de erwten tijdens het bakken eens om.

Tip: geen zin of tijd om de kikkererwten te roosteren? Voeg de kikkererwten rauw toe aan de pasta samen met de kruiden.

Serveer de pasta samen met de groentes en de crunchy kikkererwten. Garneer met de Pecorino kaassnippers.