LIBANESE WRAPS MET ZOETE AARDAPPEL EN WORTEL
Tijd
20 min + 1 uur oventijd
Porties
4
Ingrediënten
- Wortels 700 gr (schoongemaakt, zonder groen)
- Zoete aardappel 900 gr (gewassen, gesneden in dikke frieten, met schil)
- Zonnebloemolie 3 el
- Verse rode peper 1 st (gesneden in stukjes)
- Gember 5 cm (geschild, fijn gesneden)
- Kurkuma poeder 2 tl
- Koriander 1 bosje (gesneden)
- Libanese wraps 8 st (in het Aziatische schap)
Voor de yoghurt dip
- Kwark 6 el
- Limoen 2 st (alleen het sap)
- Verse rode peper 1 st (gesneden in stukjes)
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de wortels en zoete aardappel in een ovenschaal. Voeg de zonnebloemolie toe en hussel goed door. Doe de ovenschaal 1 uur in de oven.
Voor de yoghurt dip: Doe alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een pan en fruit de rode peper met kurkuma en gember even aan (ongeveer 2 min). Voeg de gebakken aardappelen, wortels en koriander toe en hussel door.
Verwarm de wraps. Doe de groentes op de wraps en serveer met de yoghurt dip. Serveer het gerecht warm of koud.
