LASAGNE MET LINZEN


Tijd

20 min + 30 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • (Half) volkoren lasagnebladeren 16 vierkantjes (voor 4 laagjes)
  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Ui 1 st (fijngesneden)
  • Gedroogde tijm of oregano 1 el
  • Tomaten puree 70 gr
  • Tomatenblokjes 2 blik (400 gr)
  • Linzen 2 blik (265 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Parmezaanse geraspte kaas 200 gr
  • Mozzarella 1 st

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Fruit de knoflook samen met de ui kort aan. Voeg de tomatenpuree en de gedroogde tijm of oregano toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en linzen toe. Vul één blik (van de tomatenbokjes) tot de helft met water en voeg toe aan de saus. Laat alles ongeveer 15 min zachtjes koken.

Pak een ovenschaal (ik gebruik 24 x 24 cm) en bouw de lasagne op: laagje saus – lasagne bladeren – laagje saus – lasagne bladeren. Eindig altijd met een laagje saus. Tussen de middelste lagen strooi ik iets minder dan de helft van de geraspte kaas. De rest van de kaas gaat op de bovenste laag. Ik gebruik een ovenschaal van 24 x 24 cm en maak 4 laagjes.

Verdeel de mozzarella over de lasagne door deze in stukjes te schuren. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en nog wat gedroogde kruiden.

Bak de lasagne 30 minuten gaar in de oven.

Tip: Lasagne maken en ook nog bakken in de oven kost best wat tijd. Je kan de lasagne goed vooraf bereiden (bijv. in de ochtend) en afbakken voor het diner.