KAZIGE POMPOEN DIP


Tijd

20 min + 45 min oventijd

Porties

2 (als diner), 4 (als snack)

Ingrediënten

  • Flespompoen 1st
  • Olijfolie 2 el
  • Cashewnoten ongezout 100 gr
  • Edelgistvlokken 5 el (o.a. te koop bij AH)
  • Knoflookpoeder 1/2 tl
  • Paprikapoeder 1/2 tl
  • Chilipoeder 1/4 of 1/2 tl (optioneel, en naar smaak)

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de pompoen en leg deze op de bakplaat. Leg op beide helften 1 el olijfolie en wrijf de pompoen rondom in. Bak de pompoen ongeveer 45 min in de oven.

Breng een pannetje met water aan de kook en kook de cashewnoten 15 min in het water. Giet de cashewnoten af en doe in de blender.

Prik met je vork om de gaarheid te testen. Is de pompoen zacht? Dan is deze gaar. Laat de pompoen even afkoelen. Verwijder met een lepel de zaadjes uit de pompoen. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe in een blender.

Doe ook de edelgistvlokken en kruiden in de blender en breng op smaak met zout en peper. Blend alles totdat kazige-pompoen een gladde structuur heeft. Serveer de dip warm.

Serveer de kazige-pompoen met rauwe groentes, brood, knapperige broodsticks. Ik eet deze dip niet alleen als snack maar ook als avondeten.