HUTSPOT VAN PASTINAAK
Tijd
20 min
Porties
2
Ingrediënten
- Pastinaak 350 gr (geschild, in stukjes gesneden)
- Winterwortels 350 gr (geschild, in stukjes gesneden)
- Mosterd 2 tl
- Melk een scheutje
- Rode ui 2 st (in dunne ringen gesneden)
- Honing 1 el
- Vegetarische gehacktbal 2 st (van de vegetarische slager)
Bereiding
Doe de ui in een pannetje met een beetje water. Tijdens het bakken van de ui verdampt het water. Voeg eventueel steeds een beetje toe. Het water moet wel helemaal verdampt zijn als de uien klaar zijn. Karamelliseer de uien door deze in ongeveer 10 min zacht te koken in het water. Voeg de honing als laatste toe.
Doe de pastinaak en de wortels in een pan met water. Kook ze in ongeveer 10 min zacht. Hoe kleiner je stukjes groente, hoe sneller ze gekookt zijn.
Giet de groentes af. Voeg een scheutje melk toe, de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Pureer alles middel grof. Pureer de groentes tot een structuur naar wens.
Bak de gehacktbal aan beide zijde goudbruin.
