HOKKIEN BOWL MET SPITSKOOL


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Volkoren noedels 125 gr
  • Vega gehakt 200 gr
  • Spitskool of Chinese kool 400 gr (gesneden, ik gebruik voorverpakt)
  • Bosuitjes 5 st (in ringen gesneden)

Voor de saus:

  • Water 125 ml
  • Maizena 1 tl
  • Hoisinsaus 1 el
  • Sojasaus light 2 el
  • Srirachasaus 1/2 tl

Bereiding

Fruit 3 bosuitjes kort aan in de pan. Voeg het gehakt toe en rul ongeveer 5 min. Daarna bak je de kool mee totdat deze geslonken is.

Voor de saus: doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer door totdat de maïzena is opgelost.

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de noedels af en bewaar een scheutje kookvocht. Voeg de saus toe aan de noedels en bak op een lage temperatuur. Schep de noedels om totdat de saus is ingedikt.

Serveer de noedels met eht gehakt mengsel en garneer met de bosuitjes.