HASSELBACK POMPOEN MET LINZEN EN SAMBAL


Tijd

20 min + 45 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Flespompoen 1/2 st
  • Linzen 1 blik (265 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Kalamata olijven 50 gr (ik gebruik voorgesneden)

Voor de dressing

  • Sambal 2 a 3 tl
  • Maple siroop 2 el
  • Azijn 1 el

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Halveer de pompoen. Verwijder de zaadjes met een lepel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de pompoen helften met de open kant op het bakpapier. Snij met een scherp mes de pompoen in smalle stroken van ongeveer 0,5 cm (niet helemaal tot de onderkant door snijden, zorg dat de onderkanten nog aan elkaar vast blijven zitten).

Verdeel de olijfolie over de pompoenhelften. Bak de pompoen 45 – 55 min in de oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de pompoen.

Doe de maple siroop en de azijn in een pannetje. Laat ongeveer 5 min inkoken. Voeg daarna de sambal toe en kook een paar minuten mee.

Haal de pompoen voorzichtig van de bakplaat af en leg op een bord. Bestrijk met de ingekookte dressing en garneer met de linzen en olijven. Ik eet de linzen graag koud maar je kan ze ook even opwarmen.

Tip: eet dit gerecht eventueel met wat aardappelen. Of verdubbel het recept en eet koolhydraatarm.