HENRICOTS VERTS MET SPINAZIE EN PITTIGE VEGA TONIJN SALADE


Tijd

10 min

Porties

Ingrediënten

  • Spinazie 400 gr
  • Harico verts 1 potje (185 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)

Voor de pittige ‘tonijn’salade:

  • Kikkererwten 1 blik (240 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Citroen 1/2 st (15 ml)
  • Soja saus minder zout 2 el
  • Vissaus 1 tl
  • Sriracha saus 1/2 – 1 tl
  • Yofresh 3 el
  • Kappertjes 2 tl
  • Sambal oelek 1 a 2 tl (hoeveelheid naar smaak)

Bereiding

Verdeel de spinazie over twee borden. Leg hierop de haricots verts en een lepel van de pittige ‘tonijn’ salade.

Voor de pittige ‘tonijn’ salade: Doe alle ingrediënten in een schaal en pureer licht fijn. Breng op smaak met zout en peper. Tip: als je de ‘tonijn’salade van te voren maakt, kunnen deze goed marineren waardoor hij nog meer smaak krijgt.