HENRICOTS VERTS MET SPINAZIE EN PITTIGE VEGA TONIJN SALADE
Tijd
10 min
Porties
2
Ingrediënten
- Spinazie 400 gr
- Harico verts 1 potje (185 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
Voor de pittige ‘tonijn’salade:
- Kikkererwten 1 blik (240 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
- Citroen 1/2 st (15 ml)
- Soja saus minder zout 2 el
- Vissaus 1 tl
- Sriracha saus 1/2 – 1 tl
- Yofresh 3 el
- Kappertjes 2 tl
- Sambal oelek 1 a 2 tl (hoeveelheid naar smaak)
Bereiding
Verdeel de spinazie over twee borden. Leg hierop de haricots verts en een lepel van de pittige ‘tonijn’ salade.
Voor de pittige ‘tonijn’ salade: Doe alle ingrediënten in een schaal en pureer licht fijn. Breng op smaak met zout en peper. Tip: als je de ‘tonijn’salade van te voren maakt, kunnen deze goed marineren waardoor hij nog meer smaak krijgt.
