HALLOUMI BURGER MET GEGRILDE AUBERGINE


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Halloumi basilicum 1 st van 225 gr (o.a. te koop bij AH)
  • Aubergine 1 st
  • Vleestomaat 2 st (in dunne plakken gesneden)
  • Mesclun sla 150 gr
  • Volkoren pita brood 2 st

Voor de yoghurt dip

  • Kwark 2 el
  • Knoflook 1 st (fijngesneden)
  • Olijfolie extra vergine 1 el

Bereiding

Snij de aubergine in plakken van ongeveer 0,5 cm. Verwarm een grillpan (of koekenpan). Zorg dat de pan heel heet is. Bestrijk de aubergine met een beetje olijfolie. Bak de aubergine ongeveer 2 min aan elke kant goudbruin.

Halveer de halloumi door deze in de breedte te snijden. Je hebt dan twee grote dikke ‘burger’ plakken. Bestrijk de plakken met een beetje olijfolie en bak in enkele minuten goudbruin in een grillpan of koekenpan. Doe allebei de kanten.

Verwarm de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Beleg broodjes met wat sla, plakjes tomaat, aubergine en halloumi. Serveer met de dip. Tip: ik heb de pita’s door de helft gesneden i.p.v. dat ik de broodjes open snij. Hierdoor heb je een stevig pita broodje voor zowel de bovenkant als de onderkant van de burger.

Voor de yoghurt dip: doe alle ingrediënten in een schaaltje, breng op smaak met zout en peper en roer door. Tip: maakt de dip een uurtje (of langer) van te voren klaar zodat de knoflooksmaak zich goed met de kwark mengt.