GROENE ASPERGES GEGRILS MET GRIEKSE CITROEN DIP


Tijd

20 min + 12 min voentijd

Porties

Ingrediënten

  • Groene asperges 500 gr
  • Parel couscous 150 gr
  • Pistachenoten 2 el (grof gehakt, eventueel 5 min in een droge koekenpan geroosterd)

Voor de saus:

  • Griekse yoghurt 10% vet 1 el
  • Citroen 1 st (1/2 alleen raspen, het sap van de hele citroen
  • Water 50 ml
  • Knoflookpoeder een snufje
  • Olijfolie extra vergine 1½ el
  • Zachte geitenkaas 200 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snij 2 cm van de onderkant van de asperges en doe ze in een ovenschaal of leg ze op een bakplaat. Bestrijk met een beetje olie. Bak de asperges in ongeveer 12 min gaar.

Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ik voeg na het koken zelf nog een extra scheutje water toe.

Voor de saus: doe alle ingrediënten in een schaal, breng op smaak met zout en peper en pureer met een staafmixer tot een gladde structuur. Je kan hiervoor ook de keukenmachine gebruiken of flink met een stevige garde kloppen. Bewaar je de saus in de koelkast? Dan dik hij in, even loskloppen voor gebruik of voeg nog een beetje extra water of olie toe.

Lepel de helft van de saus aan een kant van het bord. Spreidt de saus met de bolle kant van de lepel naar de andere kant van het bord. Leg hierover de asperges en garneer met de couscous en pistachenoten.

Serveer dit gerecht eventueel met gebakken halloumi. Halloumi bakken? Easy: snij in plakken, verwarm een droge koekenpan en bak ongeveer 2 min aan beide kanten.