GROENE ASPERGES MET GEITENKAAS EN PASTA
Tijd
15 min + 10 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- Volkoren Penne 200 gr
- Groene asperges 350 gr
- Diepvries doperwten 250 gr
- Zachte geitenkaas 150 gr
- Veldsla 100 gr
- Optioneel: verse munt
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij 1,5 tot 2 cm van de onderkant van de asperges en gooi weg. Snij de asperges in stukken van ongeveer 1 cm. Leg deze op een bakplaat en mix met een beetje olijfolie. Bak de asperges 10 min in de oven.
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg in de laatste 2 minuten van de kooktijd van de pasta de diepvries doperwten toe. Giet alles af en doe in een schaal. Voeg de geitenkaas toe, breng op smaak met zout en peper en roer door. Door de warmte van de pasta mengt de geitenkaas goed.
Voeg de asperges toe en serveer met de veldsla. Garneer de pasta eventueel met verse munt.
