GNOCCHI MET POMPOENSAUS


Tijd

25 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Pompoenblokjes 700 gr (je kan diepvries blokjes kopen, ontdooi ze dan eerst even)
  • Chilivlokken 1/4 tl
  • Gedroogde tijm 1 tl
  • Bouillonblokje 1/2 st
  • Edelgistvlokken 4 el (of gebruik 100 gr Parmezaanse kaas)
  • Gnocchi 300 gr
  • Bladsla 1/2 krop (of kies voor veldsla)

Bereiding

Fruit de knoflook met chilivlokken kort aan in de pan. Voeg de pompoen, tijm en bouillonblokje en 400 ml kokend water toe. Kook de pompoen 20 min. Pureer de pompoen tot een saus. Voeg de edelgistvlokken (of Parmezaanse kaas) toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de gnocchi direct en bewaar het niet voor een later moment.

Serveer de gnocchi met de pompoensaus en wat sla.