GEVULDE AUBERGINE MET FETA


Tijd

15 min + 45 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Vega gehakt 200 gr
  • Feta 150 gr (verkruimeld)
  • Ei 1 st
  • Paneermeel 2 el
  • Bosui 3 st (gesneden in plakjes)
  • Bladpeterselie (alleen de blaadjes, gesneden)
  • Aubergine 4 st (geen fan van aubergine? Kies paprika, courgette of vleestomaat)
  • (Noten) rijst 300 gr

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng het gehakt met de feta, bosui, ei, paneermeel en peterselie.

Snij de steel af van de aubergines en halveer ze. Schraap met een lepeltje het binnenste van de aubergines. Snij de verwijderde vulling in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het gehakt mengsel.

Smeer een ovenschaal in met olie en leg hierin de gehalveerde aubergines. Vul de aubergines met het gehakt mengsel. Zet de ovenschaal 45 min in de oven.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer met wat soyasaus of chili saus.